نمایش حقیقت و شفافیت کمک: مشارکت رسانه های محلی و سازمان ملل متحد در افغانستان
13 December 2023
November 9, 2023
سازمان ملل متعهد به ارائه خدمات حیاتی، تقویت فرصت های اقتصادی، ترویج برابری جنسیتی، حفاظت از حقوق بشر و ارائه کمک های بشردوستانه در افغانستان است. با تشدید حمایت سازمان ملل از مردم افغانستان، اطلاعات نادرست و انتقادهای بی اساس در مورد این سازمان شروع به پخش کرد. در عصر دیجیتال امروزی، اطلاعات نادرست می تواند به سرعت منتشر شود و منجر به سردرگمی و از بین رفتن اعتماد شود. دفتر هماهنگی مقیم سازمان ملل متحد در افغانستان اهمیت مقابله با روایت های نادرست را تشخیص داد و ماموریت های مشترک را با رسانه ها و خبرنگاران محلی آغاز کرد تا تأثیر کار سازمان ملل را بر زندگی روزمره مردم افغانستان برجسته کند
افغانستان تقریباً 43 میلیون نفر جمعیت دارد که کمتر از نیمی از آنها به طور فعال در پلتفرم های رسانه های اجتماعی درگیر هستند. با توجه به اینکه بیشتر اطلاعات مربوط به برنامه های سازمان ملل به صورت آنلاین منتشر می شود، ارتباط با مردم افغانستان یک چالش قابل توجه است. با این حال، تقریباً هر خانواده در افغانستان یک تلویزیون یا حداقل یک رادیو دارد. با شناخت این چشم انداز رسانه ای، دفتر هماهنگی مقیم سازمان ملل متحد در افغانستان یک تصمیم استراتژیک برای همکاری با شبکه های رادیویی و تلویزیونی محلی اتخاذ کرد. این مشارکت شامل انجام بازدیدهای ساحوی مشترک از سایت های مختلف پروژه سازمان ملل، تسهیل دسترسی مستقیم برای نمایندگان رسانه ها و خبرنگاران برای تعامل با ذینفعان کمک های سازمان ملل بود. در نتیجه، این رویکرد انتقال دقیق، واقعی اطلاعات مربوط به فعالیتهای سازمان ملل را از طریق کانالهای رسانهای مختلف به جامعه تضمین میکند.
در اوایل نوامبر، بسیاری از افغانهایی که از پاکستان بازگشته بودند، در شرایط بدی قرار گرفتند که چالشهای بشردوستانه در افغانستان را تشدید کرد. آژانسهای سازمان ملل بازدیدهای رسانهای از منطقه مرزی را برای افزایش آگاهی از خدمات بشردوستانه برای عودتکنندگان هماهنگ و تسهیل کردند. در مجموع 10 رسانه محلی به طور فعال در این بازدید میدانی شرکت کردند و دسترسی مستقیم برای درک بهتر تلاشهای بشردوستانه سازمان ملل به دست آوردند. همزمان، رسانه های محلی مانند طلوع نیوز، آریانا نیوز، آژانس خبری پژواک، و کلید به اطلاعات دست اول، حقایق ملموس و ارقام مربوط دسترسی مستقیم پیدا کردند. این دسترسی آنها را قادر می سازد تا تصویری واقعی از حمایت های بشردوستانه قابل توجهی که از عودت کنندگان ارائه می شود، با تمرکز ویژه بر زنان و کودکانی که 80 درصد از پرونده های عودت کنندگان را تشکیل می دهند، به تصویر بکشند.
قدرت همکاری با رسانه ها
یک روزنامه نگار از بلخ، یکی از ولایت های شمالی افغانستان گفت: «این اولین مأموریت ساحوی مشترک من با سازمان ملل بود که به تهیه گزارشی متناسب با مخاطبان محلی من اختصاص داشت. یکی از همکاران روزنامه نگارش با تأمل در این تجربه اظهار داشت: «این فرصت نگاه اجمالی بی نظیری به سایت های پروژه ارائه داد و ما را قادر ساخت تا به طور مستقیم از تأثیر ملموس خدمات بشردوستانه سازمان ملل گزارش دهیم. چنین تلاشهای هماهنگی برای تقویت دسترسی بهتر به اطلاعات ارزشمند است و ما امیدواریم که در آینده به همکاری ادامه دهیم.»
سازمان ملل متحد در افغانستان متعهد به حمایت از شفافیت و پاسخگویی در تلاش های کمکی خود با هدف ایجاد چشم انداز رسانه ای مسئولانه و ایجاد تأثیر سازنده بر زندگی مردم افغانستان است. تضمین دسترسی به اطلاعات تایید شده و قابل اعتماد یک حق اساسی است و تلاش های مشترک با رسانه ها نقش اساسی در تقویت ادراک عمومی و کاهش انتشار اطلاعات نادرست و نادرست دارد.
چنین ابتکارات هماهنگ شده ای در ارتقای محیطی که در آن اطلاعات دقیق غالب است، بسیار مهم است و به ذینفعان قدرت می دهد تا داستان خود و همچنین جامعه افغان را با بینش واقعی برای تقویت اعتماد در تلاش های بشردوستانه بیان کنند.